filme-netflix-mai-2021
Pagina principală » Cele mai bune filme Netflix pe care să le vezi din mai 2021

Cele mai bune filme Netflix pe care să le vezi din mai 2021

Este început de lună, așa că e timpul să vedem care sunt cele mai bune filme Netflix care apar in mai. Când spun cele mai bune nu înseamnă că sunt niște capodopere (deși, probabil unele ar putea fi, rămâne de văzut), ci mă refer la cele care par să merite atenția noastră.

Prin urmare, rămâne la latitudinea ta ce alegi să vizionezi. Aici am listat doar filmele care mie mi s-au părut interesante, așa că poate te inspiră și pe tine. Le-am grupat pe genuri, ca să le identifici mai ușor, dar prefer să încep lista cu așa-numitele filme originale Netflix.

Filme originale Netflix disponibile din luna mai

And Tomorrow the Entire World – 6 mai

O tânără studentă la drept se alătură unui grup anti-fascist, dar descoperă ulterior că situația degenerează și ajunge să fie implicată în tot mai multe conflicte violente.

Monster – 7 mai

Este o dramă realizată după un roman despre un adolescent cu potențial, dar care ajunge să fie implicat într-un jaf soldat cu crimă. Tânărul se luptă să-și dovedească nevinovăția, dar se confruntă cu un sistem mai degrabă criminal decât legal.

Super Me – 8 mai

Un fantasy chinezesc promițător despre un scenarist cam ghinionist, dar care descoperă într-o bună zi sau, mai bine zis, într-o noapte, că are puterea de aduce în realitate lucrurile pe care le visează (arme, bani, antichități etc.). Când secretul său este descoperit și de alții, scenaristul își face dintr-o dată foarte mulți așa-ziși prieteni care vor să se îmbogățească.

Oxygen – 12 mai

După ce se trezește într-o unitate de criogenizare, o tânără pe nume Liz se luptă să supraviețuiască, dar și să-și amintească cine este înainte să i se termine oxigenul din capsulă.

Dance of the Forty One – 12 mai

Este un film bazat pe o întâmplare reală. Un congressman gay se însoară (de ochii lumii) cu fiica președintelui mexican, dar are ulterior o relație amoroasă cu un bărbat într-un club secret. Când se află, societatea îl pune la zid.

Woman in the Window – 14 mai

Îl clasez deja a fi un thriller cel puțin promițător. Din cauză că suferă de o formă foarte severă de agorafobie, o psihologă este nevoită să stea tot timpul închisă în casă. O vecină este singura care reușește să-i câștige încrederea, dar într-o noapte, protagonista crede că prietena sa a fost ucisă. Încearcă să elucideze misterul unei crime din propria casă, dar descoperă că situația e mai terifiantă decât pare, iar ea este principala țintă.

The Strange House – 14 mai

O poveste aproape clișeică despre o familie care se mută într-o localitate rurală, departe de agitația orașelor. Noua lor casă ascunde, evident, un secret înfiorător.

I Am All Girls – 14 mai

Un film polițist și de acțiune care pare să te țină în suspans, dar să te și înfioare. O detectivă descoperă o rețea de traficanți de copii, adică o rețea de monștri cu chipuri umane care vând copii răpiți unor pedofili, mulți dintre ei fiind oameni cu statut social impozant.

Blue Miracle – 27 mai

Este un film bazat pe o poveste adevărată. Pentru a salva orfelinatul de la faliment, distrus în urma unui uragan, îngrijitorul și copiii de acolo sunt nevoiți să facă echipă cu un pescar cam ranchiunos pentru a-l ajuta să câștige o mare competiție de pescuit maritim (și să-și primească și ei partea, evident). Dacă îți plac marea, aventurile, dar mai ales pescuitul, sigur o să-ți placă și acest film. Vezi mai jos trailer-ul.

Army of the Dead (din 21 mai)

Mda, un alt film cu zombi… dar e cu actori buni, cred că ar trebui să-i dăm o șansă. În urma unei epidemii zombi care a secerat Las Vegas-ul, niște mercenari fac un ultim pariu și se aventurează în mortala zonă de carantină pentru a da cea mai mare spargere din câte s-au văzut.

Ghost Lab – 26 mai

După ce sunt martorii unui fenomen paranormal în cadrul spitalului în care lucrează, doi medici decid să găsească dovezi științifice care să ateste că fantomele există.

Baggio: The Divine Ponytail – 26 mai

Este un film biografic despre Roberto Baggio, considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile.

Alte filme Netflix bune de urmărit din luna mai

Filme SF/Sci-Fi Thriller

Ex Machina – 16 mai

Acest SF este stimulentul perfect pentru cei care cred că inteligența artificială o să ne omoare pe toți. Este un film care mai taie din acest entuziasm capitalist al consumerismului dezlănțuit și în care tehnologia ajunge să ne folosească pe noi și nu invers.

Filme horror

The Awakening – 26 mai

Actrița Rebecca Hall interpretează rolul unei scriitoare și „vânătoare” de fantome care este chemată să investigheze cazul bizar al unui orfelinat de băieți presupus bântuit. Acțiunea filmului se petrece la sfârșitul Primului Război Mondial.

Final Destination – 6 mai

Dacă nu mă înșel, este cel de-al patrulea film Destinație finală, adică acela din 2009. Pentru cei care totuși nu știu, spun doar că după ce vezi un astfel de film, devii atât de paranoic încât ți-e teamă să stai și în propria locuință. Practic, e un carnagiu de film, de la început și până la final, în care oamenii mor în cele mai stupide și mai groaznice moduri. Partea înfiorătoare e că multe accidente sunt posibile și în realitate.

Filme de comedie

Fools’ Gold – 4 mai

O comedie veche de 13 ani, dar care încă nu s-a demodat. E despre un cuplu aflat în pragul divorțului, dar cărora providența le oferă o oportunitate de nerefuzat: să găsească o comoară care să-i aranjeze pe viață. Dar oare adevărata comoară chiar este aurul pe care ei vor să-l găsească?

Little – 12 mai

O comedie fantastică. Pe scurt, o femeie de afaceri este transformată în versiunea ei din copilărie chiar într-un moment al vieții când responsabilitățile de adult o copleșesc. Ce noroc pe capul ei, nu? Ei bine, n-aș zice.

R.I.P.D. (Rest in Peace Department) – 16 mai

Copoi pentru strigoi… sigur știi filmul dacă îți plac comediile fantastice. Filmul e din 2013, iar actorii principali sunt Ryan Reynolds și Jeff Bridges. Pe scurt, după ce un polițist (Reynolds) moare în misiune, ajunge în…raiul polițiștilor. Sau mai bine zis într-un fel de iad pentru că el n-are parte de liniște nici după moarte, fiind ales să-și continue meseria de polițist, dar în viața de apoi.

Penguins of Madagascar: The Movie – 16 mai

O animație memorabilă de pe vremea când Dreamworks chiar făcea producții bune la care se puteau uita și adulții. Nu puteam să nu-l includ pe liste de filme Netflix de luna aceasta.

Filme Netflix din genul dramă

După dealuri – 6 mai

Da, este acel film românesc care a fost premiat la Cannes pentru cel mai bun scenariu și care (încă) ne caracterizează atât de bine țara. Că practic, noi cu d-astea atragem atenția…tragedii rezultate în urma unor exorcizări, a unor incendii în cluburi etc. Inițial, străinii au crezut că avem foarte multă imaginație și mult talent, dar la noi chestiile astea chiar sunt reale.

Aferim! – 10 mai

Este o dramă istorică regizată de Radu Jude și premiată la Galele Gopo. Filmul relevă acele detalii din trecutul nostru, ca popor, pe care nu le înveți la școală. Nici măcar azi, la peste 30 de ani de la prăbușirea unui regim acuzat necontenit de propagandă și de rescrierea istoriei. Dar ce să faci, fiecare regim cu propaganda lui. Acum suntem mințiți prin omisiune cumva.

Acțiunea filmului se petrece în „Valahia” începutului de secol XIX, deci pe la finalul epocii fanariote. Filmul surprinde bine, în baza documentației, cum tratau românii „verzi” diversele etnii și cam ce însemna boierimea acelor vremuri.

United 93 – 16 mai

Nu știu de ce a ales Netflix România să dea acest film în mai. Dar e o peliculă impresionantă. Este vorba despre cel de-al treilea avion (din cele patru) care a fost deturnat de teroriști pe 11 septembrie 2001. Este avionul care a avut la bord și niște eroi, oameni simpli care, deși au fost conștienți că urmau să moară, au decis să preia controlul aeronavei și să dea peste cap planul acelor criminali.

Și, cam acestea ar fi cele mai bune filme Netflix pe care în opinia mea le poți vedea din luna mai. Desigur, vor mai fi publicate și altele. Dacă nu îți place niciunul din lista de mai sus, fii cu ochii pe platforma lor, poate găsești și alte sugestii. Nu uita că Netflix ți le înaintează pe cele care se potrivesc genurilor pe care le urmărești de obicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.