Creatura din mlaștină sezonul 2: mai vrea DC să continue povestea?
Acasă » Creatura din mlaștină sezonul 2: mai vrea DC să continue povestea?

Creatura din mlaștină sezonul 2: mai vrea DC să continue povestea?

Am mai scris despre acest subiect într-un articol precedent, dar cum am văzut că sunt căutări despre Creatura din mlastina sezonul 2, m-am gândit să-l reiau într-un material separat. În ciuda faptului că nu prea a fost un serial prea promovat, sursele străine de presă spun că a avut ceva succes. Ba chiar, mulți l-au îndrăgit atât de tare încât ar fi vrut și o continuare a primului sezon.

Ce se întâmplă cu Creatura din mlastina sezonul 2

În cazul în care nu ai citit celălalt articol despre Swamp Thing sau nu ai aflat deloc știrea, menționez cât se poate de clar că nu va mai fi al doilea sezon. Doar dacă nu apare vreo companie mare de film care să fie suficient de mărinimoasă și de bogată încât să ne facă o surpriză plăcută. Dar șansele sunt aproape de zero.

Creatura din mlastina a ajuns (pe cale legală) în România prin intermediul HBO Go. A fost lansat oficial prin vara anului trecut, iar în toamnă l-au preluat și cei de la HBO România.

Ai fi tentat să spui că a venit târziu, dar eu cred că HBO s-a mișcat destul de repede, dacă e să ținem cont de alte cazuri, când s-a stat chiar și un an sau mai mult până să vezi un film, după lansare. Și se mai întreabă de ce apelează oamenii la anumite site-uri.

De ce nu se mai face Swamp Thing sezonul 2

Aș putea să te plictisesc cu tot felul de teorii și supoziții sau zvonuri, dar n-aș face decât să lungesc degeaba „discuția”. Răspunsul scurt și cât se poate de evident este că nu iese destul profit pentru câți bani trebuie investiți într-un astfel de serial.

De aici reiese și faptul că Swamp Thing n-a avut chiar atât de mult succes pe cât s-ar crede. Serialul a fost destul de bine realizat, atât ca scenariu narativ, cât și de imagine. Ireproșabil din acest punct de vedere. Să se fi săturat lumea de supereroi? Nici asta n-aș zice. Pur și simplu, DC Universe nu își promovează serialele exact așa cum face Marvel.

Creatura din mlaștină sezonul 2: mai vrea DC să continue povestea?

Când vine vorba de filme, DC e vioara întâi, cum e zicala, dar la seriale o dă rău de tot în bară. Cu Arrow și Flash ce a mai scăldat-o la început, când încă erau bune, dar acum, serialele acelea chiar au ajuns să te plictisească groaznic.

Iar când Creatura din mlaștină ar fi avut șansa să fie ca o briză peste atmosfera stătută a serialelor DC, iată că l-au distrus chiar din fașă. De fapt, în mediul „academic” s-a știut încă de la lansarea episodului pilot al sezonului întâi că nu vor mai face o continuare.

Să nu mai spun că primul sezon ar fi trebuit să aibă 13 episoade, dar au tăiat din el, iar pe-al zecelea l-au dres cumva ca să aibă un final cu sens logic. Deși, dacă mă întrebi, eu aș zice că nici asta nu le-a reușit.

Explicația oficială a fost că producția a rămas cu buget insuficient. Departe de adevăr nu poate fi, întrucât cam bănuim cu ce avere sunt plătiți actorii din acest gen de seriale. Și nu mă refer la un sezon întreg. Doar pentru un singur episod încasează sume colosale.

Așadar, e un caz ca oricare altul. Banii au fost problema, cum se întâmplă în cazul oricărui serial sau film când este retezat fără milă fix când subiectul devine mai captivant.

Te invit și pe pagina de Facebook, unde cu un Like afli mai ușor noutățile.