Acasă » Despre autor și despre acest blog

Despre autor și despre acest blog

Salut, sunt Daniel Ștefan și am plăcerea să împărtășesc cu tine idei, păreri și sugestii de filme și seriale. E unul dintre hobby-urile mele să mă uit la un film sau la un serial în timpul liber. Și dacă tot o fac, măcar să le recomand și altora care au aceeași preocupare.

După aproape patru ani în presa online, am decis să mă axez doar pe o anumită nișă. Una care este mai pe gustul meu.

De când mă știu, mi-au plăcut poveștile, indiferent de modul în care sunt transmise (în scris sau verbal). În fond, filmele și serialele chiar astea sunt. Povești. Însă spuse într-o manieră complet diferită. Întotdeauna am crezut că filmul este un stagiu superior la care poate ajunge o carte, o poveste.

Dar sunt sigur că la școală profesorii îți spuneau mereu: „Cartea înaintea filmului”. Aveau dreptate. Însă doar până la un punct. Nu e deloc greșit să vezi filmul înainte să citești cartea. Atât timp cât citești și cartea. Cartea are altă „savoare” după ce ai deja o imagine a poveștii, preluată din film. Deocamdată, însă, pe acest blog discutăm doar despre filme și seriale.

Prin urmare, cred că o sugestie de film sau serial e mereu binevenită, mai ales că industria cinematografică a devenit atât de vastă și plină de produse din care nici nu mai știi ce să alegi.

Cinefilul este un proiect online făcut cu pasiune și e menit să-ți ofere câteva sugestii atunci când vrei să vezi un film sau un serial, dar nu ești hotărât/ă pe care să-l alegi. În prezent, la noi, sunt puține site-uri unde poți găsi niște sugestii demne de luat în seamă.

Site-urile de presă mai încearcă să acopere această cerință, dar nu vor reuși niciodată să o facă așa cum trebuie. În plus, sunt axate prea mult pe detalii mondene lipsite de importanță din care tu, cititorul, nu te alegi cu nimic.

În principiu, este un site unde vei găsi mai mult recomandări de filme și seriale din industria cinematografică americană pentru că acestea sunt cele mai căutate și accesibile. Totuși, mă voi strădui să strecor și recenzii și recomandări de filme și/sau seriale care sunt ceva mai mult decât simple produse de larg consum. Le recomand în funcție de genuri și recenzii dedicate unora dintre ele.

Pe site nu poți să vizionezi decât simple traillere sau alte clipuri video reprezentative. Este un site unde sunt doar recomandări grupate sub forma unor topuri sau cronici.

Din motive evidente nu am cum să încurajez pirateria și să îți ofer și filmul sau serialul respectiv. Rămâne la latitudinea ta să cauți filmele și serialele despre care scriu.

A, da, era să uit: blogul nu este sponsorizat de Netflix, HBO sau vreo altă companie. Tot ceea ce citești aici reprezintă opiniile mele.