batman
Pagina principală » Cele mai tari filme animate Batman, disponibile într-un singur loc. Unde le poți vedea

Cele mai tari filme animate Batman, disponibile într-un singur loc. Unde le poți vedea

Nu știu cât de popular mai este personajul Batman printre generațiile născute după anul 2000, dar știu că a fost cândva în vogă. Mulți dintre copiii născuți în anii ’90 (iar eu mă număr printre ei) erau înnebuniți după serialele și filmele animate cu, probabil, cel mai cunoscut supererou din istoria benzilor desenate.

Citește mai departe acest articol și-o să-ți spun unde poți să (re)vezi unele dintre cele mai bune filme animate cu Cavalerul Întunericului ca să-ți amintești de copilărie.

Sigur… unele dintre filmele despre care scriu aici au fost realizate foarte recent, dar a fost păstrată mare parte din grafica inițială iar în unele a fost mult îmbunătățită. Ceva însă nu s-a schimbat iar aceea este vocea inconfundabilă a inegalabilului Kevin Conroy, cel care i-a dat glas lui Batman cred că de peste două decenii.

La ce filme mă refer

Păi, să le luăm pe rând:

Batman Beyond: Return of the Joker (2000)

Acesta nu e acel Bruce Wayne pe care-l știi, ci noul Batman, din viitor. Pentru anul 2000, a fost un film animat excepțional de bine realizat.

Batman: The Darknight Returns, Part 1 (2012)

Aici vezi un Bruce Wayne la 55 de ani, un om extrem de „copt” la minte care debordează de experiență în lupta contra criminalității, dar și dezamăgit și demotivat după moartea lui Jason Todd, protejatul său. Deși a decis inițial să-ți abandoneze misiunea, un incident îl forțează să revină.

Batman: The Darknight Returns, Part 2 (2013)

Reluându-și identitatea care l-a făcut celebru după o absență de zece ani, Bruce Wayne se confruntă cu o nouă amenințare: noile autorități din Gotham vor să-l închidă după gratii.

Batman: Assault on Arkham (2014)

În acest film, Cavalerul Întunericului încearcă să găsească o bombă armată și ascunsă de Joker, în timp ce Amanda Waller angajează Brigada Sinucigașilor pentru a pătrunde în Azilul Arkham și să recupereze niște informații vitale furate de Riddler.

Batman: The Killing Joke (2016)

Acest film trezește amintiri frumoase nostalgicilor. Merită urmărit măcar pentru a reauzi vocile unor actori deja legendari – Kevin Conroy și Mark Hamill (Luke Skywalker, din Star Wars) care i-a dat voce lui Joker.

Batman: Return of the Caped Crusaders (2016)

Un film care, în opinia mea, a fost cam neconvențional și nu foarte reușit, total diferit de cum știam eu acest supererou în copilărie.

Batman and Harley Quinn (2017)

Bruce Wayne și Nightwing își unesc forțele cu… Harley Quinn (ciudat, știu) pentru a opri un pericol iminent lansat de Poison Ivy și Floronic Man (un antagonist care, „tradițional” în universul DC, era dușmanul lui Swamp Thing).

Batman: Hush (2019)

Este considerat unul dintre cele mai bune filme animate realizate cu și despre acest supererou, bazat, de asemenea, pe un roman grafic.

Unde poți să vezi acest filme

Toate cele opt filme animate menționate mai sus sunt disponibile pe HBO Go din această lună, noiembrie. Nu știu cât vor rămâne pe site, dar te asigur că nu permanent.

Etichete:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.