HBO va lansa un nou serial românesc despre hoția și corupția de la noi
Acasă » HBO va lansa un nou serial românesc despre hoția și corupția de la noi

HBO va lansa un nou serial românesc despre hoția și corupția de la noi

Da, ai citit bine. HBO va lansa de luna viitoare un nou serial românesc care, la fel ca serialul Umbre, va fi o proiecție a societății decadente contemporane. Va zugrăvi România noastră cea de toate zilele din spatele culiselor corupției.

Aș zice că decadența generală de pe-aici, din toate domeniile și instituțiile, a devenit un fel de laitmotiv pentru puținele filme și seriale pe care încă le mai producem. Cu sprijin din afară, desigur.

Care este și despre ce este noul serial românesc HBO

Se numește Bani negri (pentru zile albe) și va avea premiera pe 22 noiembrie pe HBO Go. Cuprinde șase episoade, a fost regizat de Daniel Sandu, iar la momentul la care a fost scris acest articol, nu-ți pot dezvălui mai mult decât detaliile din teaser.

Nu cred că va fi de nivelul (de popularitate) al serialului Umbre, dar abordează împrejurări similare: niște oameni simpli care nu cer prea multe nici de la viață, nici de la ei înșiși, sunt șantajați de „băieți deștepți”, atât de la nivelul de jos al societății, cât și din instituții publice. Adică o corupție și o hoție tipice românești.

Suntem într-o situație atât de jalnică și lipsită de speranță încât nici nu mai surprinde pe cineva un astfel de scenariu care sumbru de posibil.

Subiectul pe scurt al noului serial românesc HBO

Bani negri (pentru zile albe) spune povestea lui Doru și Ionel (roluri interpretate de Alexandru Papadopol și Cristian Bota), doi tehnicieni de semafor care glumesc într-un bar pe seama ideii de a manipula un semafor pentru a jefui o dubă blindată cu bani. Știi tu… cum vezi în filme.

Dar din ghinion de neșansă, cei doi chiar ajung să comită jaful, fiind forțați de împrejurări. Doru și Ionel descoperă pe pielea lor că în România, a te duce să ceri ajutor de la instituțiile statului, e ca atunci când te-ai duce la rivalii mafiotului cel mare.

Oamenii corupți din sistem nu-i scapă de necaz pe protagoniști, ci îi îndeamnă să ducă mai departe planul de jaf, iar apoi să împartă banii cu ei.

Prin urmare…

Serialul este o dramă și o comedie în același timp pentru că asta e noua tendință a societății – să facă haz de necaz, să se complacă în micimea sa, să nu facă nimic pentru a îndrepta asta și doar să se hlizească la meme pe Facebook.

Nu știu dacă va fi un serial bun sau mediocru, dacă o să-mi placă sau nu. Rămâne să aflăm. Până atunci, îți las mai jos teaser-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.