justice league
Pagina principală » Va fi și partea a doua din Justice League? Care-i „viziunea” lui Snyder?

Va fi și partea a doua din Justice League? Care-i „viziunea” lui Snyder?

Nici bine nu s-a consumat ultima versiune a filmului Justice League a lui Zack Snyder, că deja mulți se întreabă dacă va exista și partea a doua. Și este normal ca oamenii să se întrebe astfel, având în vedere finalul.

Acest comportament se datorează filmelor Marvel. Ele ne-au influențat în așa măsură încât să ne așteptăm mereu la continuări peste continuări.

Am aruncat o privire peste online-ul străin în speranța că poate găsesc răspunsuri și le-am găsit. Oarecum…

Multă osteneală pentru…mai nimic

Repet ce am scris într-un articol precedent: să vii după patru ani cu un film care este aproape identic cu cel din 2017 și să-l „vinzi” ca fiind ceva inovator, arată cât de hipnotizat (ca să mă exprim elegant) a devenit publicul de filme comerciale. Adică unii regizori nici nu își mai dau osteneala să-și pună problema că poate ne insultă inteligența. Sau măcar să facă un film în format 16:9. Mai lipsea să-l facă alb-negru.

Evident, versiunea Justice League din 2021 este mai bună decât cea precedentă, dar pentru mine e un simplu remake la care a fost adăugat un final cât de cât interesant, dar căruia nu îi va fi exploatat potențialul.

Prin urmare, vești proaste…

Tot căutând prin „infinitul” multivers al internetului, am dat de acest articol care ne explică destul de concis că ar cam trebui să ne luăm gândul de la o eventuală continuare a filmului. De ce? Pentru că „viziunea” lui Snyder.

Încă din ianuarie 2021 regizorul a declarat că nu are niciun plan de a continua povestea din Liga Dreptății care se cam termină în mod bizar.

Ar fi existat intenția inițial să urmeze strategia Marvel, adică să împartă bătălia contra lui Darkseid în două producții, cum ai văzut în Avengers: Infinity War și Avengers: Endgame. Dar adevărul este că s-ar fi complicat rău povestea întrucât DC nu e Marvel. Teoria aia a multiversului creează mai degrabă probleme de logică decât oportunități de a păcăli la infinit publicul. Are și publicul acesta o limită până la urmă.

Și atunci cum rămâne cu finalul din Justice League?

Pe scurt, nu rămâne în niciun fel. Din cât am citit, Zack Snyder a părut destul de șovăielnic în privința unui sequel. Mai degrabă s-ar putea să vedem alte filme marca DC, de genul Suicide Squad, decât continuarea luptei contra lui Darkseid.

Va trebui să ne mulțumim cu faptul că Thanosul cenușiu al DC s-a întors rușinat pe planeta lui, Apokolips, resemnat că Pământul din acel univers nu poate fi cucerit. De fapt nu s-a întors nicăieri pentru că a fost mereu la distanță. Am scris aici mai multe despre asta.