Primul serial despre coronavirus, disponibil pe Netflix
Acasă » Primul serial despre coronavirus, disponibil pe Netflix

Primul serial despre coronavirus, disponibil pe Netflix

Deși criza provocată de coronavirus încă n-a trecut, pe Netflix a apărut deja primul serial documentar despre COVID-19. În loc să citești aberațiile de pe Facebook și conspirațiile imbecile despre acest virus și „radiațiile” 5G, mai bine ai căuta acest documentar. Înveți din el mult mai multe decât citind sau auzind tâmpenii la televizor. Docu-seria face mai multă lumină în această situație de criză și înțelegi exact de ce trebuie să stăm izolați.

Noul serial despre coronavirus ar trebui să-i educe mai bine pe oameni

Dacă tot „rupem” toți Netflix-ul în această perioadă, măcar s-o facem cu folos. Am descoperit o sugestie numai bună pentru noi, toți.

Caută simplu: Coronavirus, Explained. Este un serial documentar din seria foarte educativă și populară Explained. Adică îți explică pe larg, dar într-o manieră plăcută și ușor de înțeles anumite fenomene sau curiozități.

Pentru că în ultimele luni oameni care fug de carte ca necuratu’ de tămâie au răspândit tot felul de idioțenii pe internet sau chiar prin intermediul televiziunilor (știi tu care…adică aproape toate) despre COVID-19, cred că acest serial ar trebui să fie obligatoriu de văzut pentru toți.

Coronavirus, Explained îți arată cum se răspândește un virus (crede-mă, încă nu știi chiar atât de bine)

Prin urmare, te îndemn să urmărești serialul. Deocamdată, la data la care a fost scris acest articol, este disponibil abia primul episod, dar este perfect pentru început.

Primul episod se numește This Pandemic/Actuala pandemie și îți demonstrează, conform cercetărilor oamenilor de știință, cum se formează un virus provenit de la animale și de ce nu trebuie să dai vina pe ele. De fapt, cel mai mare vinovat este un singur animal. Iar acela este homo sapiens. Adică noi, toți. Într-o măsură sau alta.

Pandemia de coronavirus nu diferă de restul pandemiilor și epidemiilor provocate de alte virusuri de-a lungul istoriei

Oamenii se luptă dintotdeauna cu bacteriile și virusurile. Dar nu întotdeauna au făcut-o eficient. E important să reții că ele există pe Pământ de dinainte să apărem noi sau alte specii.

Din secolul XX, omul a reușit să devină, la rândul său, cel mai mare dușman al virusurilor letale, prin cercetare, tehnologie și metode eficiente de combatere a bolilor.

Dar problema pleacă aproape întotdeauna din zonele sărace și suprapopulate ale lumii. Să zicem că România nu e suprapopulată decât în București, chiar dacă nu ți se spune oficial. Dar ne numărăm cu brio printre acele zone sărace ale lumii unde se pot răspândi extrem de rapid toate virusurile Pământului.

Experții din alte țări (evident) vor combate COVID-19. Dar întâi în acele state

Există și-o parte bună în cadrul problemei cu care ne confruntăm, cel puțin, deocamdată: noul coronavirus nu este chiar atât de periculos cât să aducă apocalipsa. Deci, stai liniștit, nu te urca pe pereți. Însă, nu e nici pe departe o simplă răceală. Să îți sufli nasul în șervețel și să treacă. Sau dai pe gât o țuică și gata. Ca să citez naratorul documentarului, COVID-19 este:

„Mai mortal ca rujeola, dar mai puțin contagios. Mult mai puțin mortal decât Ebola și nicidecum atât de rău ca variola. Se apropie de estimările mai scăzute ale gripei din 1918.”

Precizez că în 1918, la sfârșitul Primului Război Mondial, în lume a izbucnit o pandemie de gripă care a ucis mai mulți oameni decât a reușit insuși războiul. Iar pe-atunci nici măcar nu existau mijloacele de transport internațional pe care le avem astăzi.

Vezi mai multe despre asta tot într-un documentar Netflix, Pandemic. Îți recomand să-l urmărești și pe-acela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.