Pagina principală » Recomandări filme » Top filme SF

Top filme SF

Science Fiction este cel mai spectaculos gen cinematografic. Și unul dintre cele mai vechi, aproape de-o „vârstă” cu cinematografia însăși. Este greu de dat o definiție exactă pentru filme SF, dar trebuie știut faptul că își au originea în literatura științifico-fantastică.

Este un gen care îți captează atenția, indiferent cât de mult sau de puțin l-ai aprecia. Și este destul de controversat. Chiar alăturarea știință – fantastic este neobișnuită. Sunt două concepte diametral opuse. Unul se bazează pe argumente logice și demonstrabile, iar celălalt ține de imaginar, de mitologie, de orice nu își are corespondent în lumea reală.

Rezultatul, adică filme SF, se bazează pe o știință speculativă, realități posibile sau improbabile. Totuși poveștile se conturează aproape întotdeauna în jurul unui context social care are corespondent în realitatea actuală. De-a lungul timpului, filmele SF au fost un fel de pretext de a descrie și a critica în mod subtil viața cotidiană. Sau să prevadă un viitor de regulă sumbru.