Care-i legătura mai puțin știută dintre Rick and Morty și Back to the Future
Acasă » Care-i legătura mai puțin știută dintre Rick and Morty și Back to the Future

Care-i legătura mai puțin știută dintre Rick and Morty și Back to the Future

Milioane de oameni din întreaga lume s-au uitat la Rick and Morty și la Back to the Future, dar puțini știu că a existat o anumită legătură între cele două. De fapt, unul dintre creatorii serialului animat s-a inspirat, cumva, din una dintre cele mai de succes trilogii. Dar aici apare o mică problemă. Modul în care Justin Roiland s-a inspirat din acele filme a fost oarecum dezonorant. Totul a început cu o parodie deloc potrivită pentru copii.

Parodia dezgustătoare care a stat la baza serialului Rick and Morty

Dacă te numeri printre cei care n-au înțeles niciodată sensul acestor animații, dar, totuși, ai ajuns la articol, este posibil să nu înțelegi pe deplin despre ce scriu aici. Dar fii pe pace, fiindcă și pentru mine încă este un mister. Nu pentru că nu aș fi urmărit toate cele patru sezoane, ci pur și simplu pentru că e un serial al naibii de…dubios. Și tocmai de aceea este atât de urmărit.

Indiferent dacă ești sau nu fan Rick and Morty, cert este că serialul a fost un adevărat fenomen, mai ales că nu-i îndrăgit doar de adolescenți, ci și de unii adulți mai tineri.

Puțini știu însă că la baza serialului a stat o altă animație, dar menită inițial să parodieze celebra trilogie Back to the Future. Astfel, mintea oarecum perversă, dar genială a lui Justin Roiland a născocit ceva greu de „digerat” pentru oricine a îndrăgit acele filme superbe, ducând ulterior la o altă creație. Una mai pentru oameni cu ceva „țiglă pe casă”.

Parodia s-a numit The Adventures of Doc and Mharti, aluzie la personajele Doc Brown și Marty McFly, o sminteală animată de-a dreptul pornografică, pe care, din motive evidente, n-o s-o detaliez aici.

Cum s-a transformat serialul Rick and Morty dintr-o parodie deocheată într-o animație SF

O fi fost parodia despre Doc și Marty amuzantă pentru anumite segmente de public, dar cu siguranță n-ar fi avut niciun viitor dacă ar fi rămas la acel nivel. Era prea ofensatoare chiar și pentru cei care se mulțumesc cu seriale submediocre și deloc potrivite pentru copii.

Prin urmare, Roiland n-a avut de ales decât să salveze ce se putea din acea animație teribilă și să înceapă un alt proiect. Și abia aici s-a putut vedea geniul său. Dintr-o banalitate ofensatoare, a luat naștere serialul Rick and Morty, o animație SF cu suficient de multe teorii științifice și idei existențiale, dar și umor echilibrat, cât să fie înțeleasă și suportată de un public cât mai numeros.

Și, pentru că ești, probabil, curios/curioasă să vezi de ce parodia n-a rămas la stadiul inițial, îți las aici link către un episod din Doc and Mharti, să te convingi.

Te invit și pe pagina de Facebook, unde cu un Like afli mai ușor noutățile.