Creatura din mlaștină sezonul 2: mai vrea DC să continue povestea?
Acasă » Swamp Thing, un serial DC Universe care te ține cu ochii lipiți de ecran

Swamp Thing, un serial DC Universe care te ține cu ochii lipiți de ecran

Swamp Thing este unul dintre acele seriale despre care, la început nu ai auzit sau citit nimic, dar care reușește să te „prindă” în cele din urmă. Face parte din categoria de seriale cu supereroi, dar nu-ți dai seama de asta la început. În plus, titlul sugerează că ar fi vorba despre un serial clasic cu monștri care terorizează un oraș, în mod evident american.

De ce m-am uitat la Swamp Thing, un serial despre care nu auzisem niciodată

În general, serialele cu supereroi din DC Universe nu au o reputație prea bună. Nu la fel de bună cum au avut cele Marvel ca Daredevil sau The Punisher. Dar dacă m-aș fi luat după această prejudecată, aș fi greșit și aș fi ratat un serial bun.

Swamp Thing a fost lansat pe 31 mai anul acesta. Așadar, este destul de recent, dar, spre rușinea mea, nu am avut niciun habar despre existența lui până în momentul în care HBO Go a decis să-l pună pe platformă ca „noutate” absolută.

N-am căutat în prealabil nicio informație despre serial și am decis să-i dau o șansă. La început, nu mi-a trecut o clipă prin minte că ar fi vorba despre povestea unui personaj din universul DC.

Fiind tradus Creatura din mlaștină, în mod evident am crezut că este iar o poveste despre cine știe ce dihanie care terorizează un orășel uitat de lume de prin America, iar o echipă de nebuni curajoși încearcă să o prindă. Nici vorbă de așa ceva. Nu în totalitate.

Mie mi-a captat atenția încă din primul sfert de oră al primului episod, iar când am văzut în generic logoul DC, am înțeles că niște băieți mai nonconformiști s-au „jucat” iar cu benzile desenate. Iar de data asta s-au jucat bine de tot pentru că Swamp Thing este destul de necunoscut la noi în România.

Cum reușește Swamp Thing să te facă să vrei să-l vezi până la ultimul episod

Eu văd acest serial ca pe un elogiu adus lumii plantelor și naturii, în general. Influența ecologismului se simte din plin pe tot parcursul celor zece episoade ale primului sezon, dar nu e nimic stringent.

Acțiunea se desfășoară în orășelul fictiv Marais, din statul american Louisiana, aflat în apropiere de o mlaștină care ocrotește viața, dar o și distruge, dacă nu te adaptezi. Personajele centrale sunt doctorul Abby Arcane (rol interpretat de actrița Crystal Reed) și savantul Alec Holland (Andy Bean). Cel din urmă însă trece printr-o schimbare tragică, dar menită să-l facă să înțeleagă misterul mlaștinii din Marais. Un mister care se dovedește a fi mai mult decât știință pură.

Abby se întoarce după mulți ani în orașul ei natal, Marais, pentru a rezolva problemele cauzate de un presupus virus care îi ucide pe locuitori. Ceea nu știu nici Abyy și nici Alec este că nu mlaștina este dușmanul lor comun.

Creatura de care ajung să se teamă toți este o entitate pe jumătate vegetală și pe jumătate animală care luptă pentru a schimba nedreptățile cauzate de oamenii care distrug natura în goana lor după profit și glorie.

Dacă ești mai ecologist de fel, o să-ți placă serialul. Are suspans, acțiune, mister și o profundă aură de thriller. Dar te anunț că filmul creează în mod special o atmosferă posomorâtă, apăsătoare.

Vestea proastă este că nu vom vedea alte sezoane întrucât serialul a fost anulat. Motivele n-au fost anunțate, dar deja nu mai este nimic ieșit din comun. Ne-am cam obișnuit cu modul în care se fac seriale în ultimii ani. Le încep, investesc milioane de dolari, multe sunt pe placul publicului, apoi se anulează chiar atunci când povestea devine mai intrigantă.

Te invit și pe pagina de Facebook, unde cu un Like afli mai ușor noutățile.