Top 10 seriale coreene pe Netflix, considerate cele mai bune producții ale momentului

Top 10 seriale coreene pe Netflix, considerate cele mai bune producții ale momentului

Nu știu câți dintre voi ați observat, dar Netflix a început să includă și în grila din România tot mai multe seriale coreene. Și filme. Cu toate că n-am urmărit decât vreo două producții venite din acea parte a Asiei, le-am cercetat cât de cât și pot spune că sunt impresionat de cât de bine sunt realizate.

În Asia de est, producțiile coreene sunt printre cele mai vizionate, cam la fel cum sunt cele americane la noi. În țările din restul lumii, filmele și serialele coreene au propriul lor public. Deocamdată, la nivel internațional, aș zice că alcătuiesc un fel de nișă.

Luându-mă după numărul de căutări pe Google, cred că publicul din România formează doar câteva mii sau zeci de mii de indivizi. O fi mult, o fi puțin? Nu știu precis… cred că e un public mult mai mic decât ar trebui, dar mult mai numeros decât te-ai fi așteptat.

În acest articol m-am referit doar la producțiile livrate către Netflix în 2020. Iar prin cele mai bune, mă refer la arealul Coreei de Sud. Din câte am văzut, această țară și-a întărit parteneriatul cu gigantul media american pentru a-și exporta produsele culturale mai rapid și mai eficient. Și cred că obțin rezultatul dorit și în România, având în vedere că la noi, doar vreo două televiziuni difuzează așa ceva, dar de ani buni le tot repetă. De aceea, Netflix-ul ar putea fi o alternativă mai bună.

Nici nu poți să ceri mai mult de la televiziunile românești. Nivelul lor e extrem de jos calitativ și se observă asta în preferințele publicului larg pe care l-au „educat” foarte prost pentru a consuma doar produse media copiate din alte țări, dar care acolo au expirat de mult timp. La noi este perpetuată aceeași îndobitocire, o pauperizare a genurilor cu emisiuni care-ți omoară efectiv neuronii.

Seriale coreene pe Netflix din genul SF

Rugal

Holograma mea iubită/My Holo Love

Seriale coreene din genul dramă pe Netflix

Hienele/Hyena

E în regulă să nu fii în regulă/It’s Okay to Not Be Okay

Bună, mama, și rămas-bun!/Hi Bye, Mama!

Seriale coreene din genul fantasy

Asistenta exorcistă/The School Nurse Files

Regele, monarhul etern/The King, eternal monarch

Seriale coreene de comedie și lifestyle

Coridoarele spitalului/Hospital Playlist

Duo la drum/Twogether

Seriale horror

Regatul/Kingdom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.