Top 5 filme despre atentatele de la 11 septembrie 2001 și alte atacuri teroriste care au îngrozit întreaga lume
Pagina principală » Top 5 filme despre atentatele de la 11 septembrie 2001 și alte atacuri teroriste care au îngrozit întreaga lume

Top 5 filme despre atentatele de la 11 septembrie 2001 și alte atacuri teroriste care au îngrozit întreaga lume

S-a scris mult despre 11 septembrie 2001, iar istoricii și politologii au ajuns la concluzia că a fost ziua care a schimbat complet începutul secolului XXI. Desigur, n-a fost nici pe departe singura zi neagră din istoria recentă.

Ar fi o greșeală să ne rezumăm în fiecare an doar la comemorarea victimelor atacului terorist de la World Trade Center. Dar acea zi sumbră din luna septembrie a devenit un fel de reper temporal care ne amintește că omul nu s-a schimbat aproape deloc în ultimele două mii de ani și că este în continuare propriul său dușman.

Am scris mai jos o listă cu câteva filme cu și despre terorism pe care să le vezi în această perioadă.

Zborul United 93/United 93 (2006)

Pe 11 septembrie 2001, patru avioane comerciale de pasageri au fost deturnate de jihadiști. Trei dintre ele și-au atins ținta. United 93 este povestea celui de-al patrulea avion și a pasagerilor săi, oameni simpli, ca majoritatea dintre noi, dar care au dat dovadă de un curaj incredibil care nu trebuie uitat.

Acoperă-mi inima/Reign Over Me (2007)

Este un film despre terorism puțin diferit, în sensul că se centrează pe urmările atentatului care a schimbat America pentru totdeauna. Reign Over Me e despre doi prieteni: unul cu o viață de familie care-l copleșește și unul care și-a pierdut familia în atacul terorist de la World Trade Center. Acesta din urmă a ajuns o epavă, șocul pierderii celor mai dragi persoane din viața lui l-a dezumanizat.

Terorism: pericolul din interior/Homegrown: The Counter-terror Dilemma (2016)

Un documentar HBO în care este analizată problema terorismului islamic și cum ajung unii cetățeni americani să se convertească la jihad, islamismul radical.

9/11 (2017)

O dramă impresionantă cu Charlie Sheen în rolul principal, despre cinci persoane blocate într-un lift în ziua fatidică de 11 septembrie 2001. Un film care-ți dă fiori încă din trailer deoarece arată cât putem fi de vulnerabili și cât de periculos poate fi neprevăzutul.

Hotel Mumbai (2019)

Bazat pe evenimente reale, pe atacurile teroriste de la 26 noiembrie 2008, din India, Hotel Mumbai este o altă dramă care te ține în suspans și-ți dă o stare continuă de neliniște pentru că știi că o asemenea tragedie s-a întâmplat.

Este asemănător cu United 93, în sensul că ne oferă o lecție de curaj și sacrificiu din partea unor oameni simpli, fără pregătire militară, dar care și-au înfruntat frica de dragul semenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.