Top 5 seriale horror impresionante care te fac să vezi altfel lumea
Acasă » Top 5 seriale horror impresionante care te fac să vezi altfel lumea

Top 5 seriale horror impresionante care te fac să vezi altfel lumea

Am ales cinci seriale horror pe care le consider potrivite pentru un top datorită complexității subiectelor abordate și a modului în care sunt conturate personajele. Există și seriale de groază care pot fi aproape la fel de educative ca filmele documentare. Doar că au un stil diferit de a aborda anumite teme, un stil care nu este suportat de oricine.

Dacă te numeri printre cei care se uită cu plăcere la seriale horror, atunci acest articol este pentru tine. Nu garantez că sunt seriale de care auzi pentru prima dată, mai ales dacă ești un cinefil înrăit. Dar acest articol este în primul rând pentru cei care s-au săturat de filmele de groază pline de clișee și preferă o poveste mai complexă, cu mai mult suspans.

Două seriale horror care-ți schimbă percepția despre natura umană

The Terror

Este un serial care a apărut în 2018, pe AMC, produs de Ridley Scott după romanul lui Dan Simmons. Povestea are la bază un adevăr istoric și anume una dintre expedițiile Marinei Britanice în ținuturile polare din nord, din secolul al XIX-lea.

Călătoria a fost un dezastru, iar întâmplarea a făcut că a fost una dintre cele mai mari tragedii din istoria marinei engleze. Condusă de Sir John Franklin, expediția din regiunea arctică a fost un adevărat coșmar.

Este fascinant modul în care serialul prezintă suferința echipajului și cât de mult te poate dezumaniza foamea și teama de moarte. Vrei să știi ce părți din cadavrul unui om sunt „bune” de mâncat când canibalismul rămâne singura opțiune de supraviețuire? În acest serial vei afla.

the terror

The Walking Dead

În mod sigur ai tot auzit de acest serial, mai ales că rulează deja de zece ani. Un deceniu! Eu consider că este unul dintre cele mai bune seriale realizate în acest mileniu și, te rog să mă crezi, știu ce spun. Și este, desigur, și unul dintre cele mai bune seriale horror.

Este incredibil cum a reușit transformarea unui subiect devenit deja banal (morți umblători) într-o poveste de succes. Încercarea disperată a polițistului Rick Grimes întâi de a-și găsi familia, apoi de a supraviețui și de a fi liderul unui grup într-o lume devastată de cadavre umblătoare escaladează de la un episod și de la un sezon la altul. Dacă te-ai întrebat vreodată cum ar reacționa oamenii dacă legea și ordinea ar dispărea, aici vei afla răspunsul.

the walking dead

Trei seriale horror care te țin în suspans de la primul, până la ultimul episod

The Haunting of Hill House/Casa bântuită

Casa bântuită nu este un serial terifiant, care să te facă să nu mai dormi noaptea. Deci dacă ai un astfel de stres, îți garantez că este unul dintre cele mai „chill” seriale de groază dintre cele prezentate aici.

A fost lansat de Netflix în 2018 și a devenit rapid un fenomen cinematic la vremea respectivă. L-a impresionat chiar și pe Stephen King, considerat a fi un geniu al romanelor horror. Serialul urmărește povestea tenebroasă a familiei Crain, bântuită de amintiri sumbre. Întâmplările petrecute în trecut au urmări în prezent, iar frații și surorile Crain cad victimele unor fenomene inexplicabile, dar care au originea în casa bântuită pe care au abandonat-o cu mult timp în urmă. Răul din acea casă, însă, nu i-a părăsit niciodată.

casa bantuita hte haunting of hill house seriale horror

Marianne

Marianne a fost unul dintre cele mai interesante seriale horror de anul trecut. E un serial franțuzesc și e surprinzător de bine structurat și expus. Aș putea spune că „bate” multe seriale de groază americane care sunt mai lăudate decât ar trebui.

Este tot o producție Netflix și este centrată pe povestea Emmei Larsimon, o scriitoare care ajunge foarte bogată datorită succesului unui roman fluviu de groază pe care, aparent, ea l-a scris din purul geniu artistic. Ea descoperă însă ulterior că întâmplările pe care le visează noaptea și le transpune apoi în roman sunt mai reale decât și-ar putea închipui. Este o povestea interesantă cu vrăjitoare și demoni care te ține treaz și în suspans.

mrianne netflix

Penny Dreadful/Povești de groază

La momentul redactării acestui articol, serialul este disponibil pe HBO Go. Trei sezoane palpitante, o colecție superbă de mituri, superstiții și povești horror din literatura universală.

Penny Dreadful adună laolaltă mai multe personaje celebre, precum Frankenstein, monstrul său, Dorian Gray, Omul-lup, Dracula, vrăjitoare și alcătuiește o poveste plină de suspans.

penny dreadfull povesti de groaza

În mod normal nu sunt un admirator al serialelor și filmelor care-s un amalgam de simboluri și personaje fără legătură între ele. Dar, cumva, acest serial reușește să creeze o relație logică între ele și chiar e bine conturată lumea occidentală a secolului al XIX-lea. Exact așa cum reiese din literatură. E ca și cum te-ai uita la ecranizarea unor romane celebre.

Te invit și pe pagina de Facebook, unde cu un Like afli mai ușor noutățile.