Top filme pe care să le vezi de Crăciun, altele decât Singur Acasă
Acasă » Top filme Netflix pe care să le vezi de Crăciun, altele decât Singur Acasă

Top filme Netflix pe care să le vezi de Crăciun, altele decât Singur Acasă

Mai e puțin până la Crăciun, așa că ți-am pregătit deja un top filme captivant. Am realizat un top filme Netflix, în care am inclus unele dintre cele mai bune din 2019.

De Crăciun, n-ar trebui să-ți lipsească o listă cu filme pe care să le vezi înainte sau după deschiderea cadourilor. Dacă ești un cinefil, ca mine, cu siguranță îți găsești mereu timp pentru o poveste ecranizată, așa că, de Crăciun, de ce ar fi diferit?

E destul de greu să alcătuiești un top filme cuprinzător, întrucât sunt atât de multe pelicule din care să alegi, dar eu m-am rezumat la câteva care chiar au un impact emoțional deosebit. Până la urmă, la asta se rezumă Crăciunul, nu? La emoții. Și nu cred că este un moment mai bun decât atunci când se adună prietenii și familiile într-un loc cald, primitor, departe de gerul de afară.

Top filme Netflix, obligatoriu de văzut de sărbători

Aici am inclus unele dintre cele mai bune filme realizate de Netflix în 2019. Compania a devenit de mult timp un gigant cinematografic, iar filmele și serialele realizate de aceasta merită aproape întotdeauna atenție.

The King, o poveste istorică despre putere și loialitate

The King este o dramă istorică și biografică despre unul dintre cei mai importanți regi ai Angliei medievale. Este un film pe gustul celor pasionați de istorie, deloc strident cu efectele speciale specifice prezentului, dar presărat cu câteva scene de luptă de-a dreptul epice.

Acțiunea filmului se petrece la sfârșitul secolului al XIV-lea și surprinde ascensiunea neașteptată la tronul Angliei a regelui Henric al V-lea. Inițial exilat de tatăl său, un rege care a târât regatele britanice prin războaie, Henric demonstrează că este mai mult decât un tânăr depravat, alcoolic și total dezinteresat de a deține putere politică.

Dacă vrei să vezi o aventură cu tematică istorică, o vei găsi în acest film, în cazul în care nu l-ai vizionat până acum, pe Netflix.

The Man without Gravity, un film despre un om care sfidează legile fizicii, dar nu se adaptează la legile semenilor săi

Dacă ți-ai dorit, când erai copil, să zbori pur și simplu, acest film o să-ți arate ce s-ar fi întâmplat cu tine dacă ți s-ar fi îndeplinit dorința. Nu e chiar atât de distractiv pe cât ți s-ar părea. Filmul este mai mult un basm modern, realizat de italieni în stilul realismului magic. Într-adevăr, dacă te-ai plictisit să tot auzi engleza americană, limba italiană din această peliculă o să fie revigorantă.

Filmul este o biografie a unui personaj fictiv, dar cu o poveste foarte interesantă care se potrivește de minune în Ajunul Crăciunului. Oscar este omul fără gravitație, singurul om de pe planetă care, încă de la naștere, are o putere supranaturală cu o mulțime de dezavantaje: sfidează gravitația. Este povestea oricărui om „cu capul în nori”, care are o viață dificilă când este adus cu picioarele pe pământ.

I Am Mother, o altă viziune sumbră despre viitorul omenirii

Următoarea în acest top filme este o dramă SF care explorează o nouă viziune aproape horror și șocantă despre ce ar putea face tehnologia într-un viitor îndepărtat. Dacă ți-a plăcut seria filmelor Terminator,  I Am Mother nu este departe de acel stil.

Acțiunea filmului se petrece într-o perioadă obscură din viitor, unde tehnologia este atât de avansată încât poate crea, în mod artificial, desigur, alte ființe umane. Așa intră în „scenă” Fiica, o fetiță concepută pe cale artificială, din embrioni umani. Fetița va fi crescută de un robot foarte avansat, cu o gândire autonomă și rece, lipsită de afecțiunea unei mame adevărate.

Întreaga ei copilărie se desfășoară între pereții unui laborator, dar la vârsta adolescenței, fata descoperă că nimic din jurul ei nu e ceea ce pare și că lumea este cu mult mai mare decât i s-a spus.

Eli, un film despre ce înseamnă o copilărie trăită în izolare

Eli este un horror destul de atipic pentru acest gen. La început, nu îți dai seama de asta, pentru că nu vezi decât un copil extrem de sensibil, pe care părinții îl izolează de pericolele din jur, din cauza bolii de care el suferă. Pentru Eli, însă, totul pare periculos, chiar și aerul pe care-l respiră, fiind nevoit să poarte un costum special care-l ferește de radiațiile ultraviolete și de bacteriile din aer.

Băiatul, de altfel foarte inteligent, suferă, aparent, de o boală extrem de rară a sistemului imunitar, așa că părinții îl duc într-un centru de cercetare medicală. Aici, i se va aplica un tratament experimental foarte dubios care mai mult îi înrăutățește situația. Ceea ce nu știe Eli, însă, este că tratamentul nu e singurul său dușman din acea casă stranie. Dincolo de întorsătura de situație care te va surprinde, filmul ascunde un mesaj profund în spatele poveștii de groază.

Klaus, o poveste absolut inedită și captivantă despre Moș Crăciun, diferită de ce-ai mai văzut până acum

Am lăsat ce-i mai bun la final. După atâta seriozitate, în top filme Netflix de văzut de sărbători ar prinde bine și unul plin de fantezie și amuzament, iar Klaus le are pe toate. E un film animat, dar e potrivit pentru întreaga familie, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.

Ai fi tentat să crezi că povestea lui Moș Crăciun nu mai are nimic de spus și că întreaga lume o știe, dar Klaus, în mod garantat, îți va demonstra că te înșeli. La început, nici măcar nu-ți dai seama că este vorba despre o poveste de iarnă, dar intriga este atât de bine realizată, încât vei fi rapid captivat de acțiunea filmului.

O să-l îndrăgești pe Jesper, un tânăr imatur, leneș și nepriceput, pus mereu pe glume. Exilul său pe o insulă uitată de lume se dovedește a fi un coșmar, însă misteriosul Klaus va fi cel care-i va schimba complet viața.